IVANA
KUZMANOVIĆ

Sve ono gde sam danas i u čemu uživam, posledica je velikog rada, učenja, a najviše – najraznovrsnijih, često bolnih iskustava koja su me brusila, polirala i krilatila.
Shvatila sam da i drugima mogu biti svetlost na izlazu iz tunela, ublažiti im patnje, ubrzati razvojne procese i preneti tehnike, veštine i znanja za kvalitetniji, bolji i svesniji život...

Dalje....

O meni

Svako bi poželeo da bude kao ti”, reče mi kuma misleći na moju uspešnu karijeru najčitanijeg pisca popularne psihologije u Srbiji, moje bestseler romane, hiljade zahvalnih ljudi koji su koristili moja znanja i veštine savetnika za lični razvoj, reiki majstora i učitelja meditacije; to se takođe odnosi na moje zdravlje, spoljašnji izgled i sjaj u očima koji svedoči o mom unutrašnjem spokoju i radosti. Mislila je pritom i na moju divnu porodicu, prelepog sina kojeg sam rodila u 46. godini i supruga koji me voli, podržava i bodri.

Odgovorih joj: “Svako može da bude kao ja, ako poželi. Ali to podrazumeva i sve ono što sam morala proći da bih stigla gde jesam. A to je nešto što mnogi ne bi poželeli.” Ovo se odnosi na godine, ili, pre decenije, moje neprilagođenosti, nemira, neznanja, patnje, pogrešnih odluka, i mojih lutanja i stradanja.

Ovim uvodom želim da vam prenesem da je sve ono gde sam danas, sve što jesam i u čemu uživam, posledica velikog rada, učenja, a najviše – najraznovrsnijih, često bolnih iskustava koja su me brusila, polirala i krilatila. Zasijala sam i naučila da letim. I shvatila da i drugima mogu biti svetlost na izlazu iz tunela, ublažiti im patnje, ubrzati razvojne procese i preneti tehnike, veštine i znanja za kvalitetniji, bolji i svesniji život.

Znanje i iskustvo koja se ne prenose i ne dele s drugima, jalovi su i lišeni smisla. Otuda sam, više-manje, nekim unutrašnjim zovom i Božjim promislom bila prinuđena da o svemu počnem da pišem, da održavam radionice, skupove, predavanja, tribine i seminare.

Napisala sam osam knjiga koje su sve bestseleri, a studija o ljubavi “Od kada sam se zavolela – VOLIM” je najčitanija knjiga u oblasti popularne psihologije kod nas. Njenim stopama ide i nova “Knjiga ličnih promena”, jedinstvena u svetu po svom sadržaju i interaktivnim karticama za rad sa nesvesnim. Moje knjige u svom radu rado koriste i preporučuju psihoterapeuti, psihijatri i klinički psiholozi.

Putokaz za emocionalno i duhovno sazrevanje, inspiraciju i impuls za nove uvide, čitaoci dobijaju i kroz moje romane (“Lemurova ljubav”, “Manje od tri”, “Amor portenjo” i “U ime ljubavi”), gde je identifikacija sa glavnim junacima spontana i laka, a poruka snažna i osvešćujuća. Sve moje knjige objavila je najveća i najprestižnija izdavačka kuća u Srbiji “Laguna”.

Autor sam metode Emocionalni i Energetski Trening i Transformacija (EETT) - naročite kombinacije psihoterapeutskih tehnika, koučerskih veština kao i znanja i dara u radu sa energijama. Član sam European mentoring and coaching council (EMCC), osnivač Susreta pomerisrca – razgovora o Ljubavi, reiki majstor i učitelj meditacije. Ponosna sam i zahvalna mama petogodišnjeg dečaka. Pristupačna, otvorena, empatična, intuitivna i topla. Iskusna i posvećena.

Predana sam na svom Putu emocionalnog i duhovnog razvoja s velikom odgovornošću prema životu koji mi je dat, prema daru i časti da postanem roditelj, prema mogućnosti da svojim primerom i znanjem doprinesem buđenju svesti i boljem životu na Planeti.

Formalno obrazovanje:
- Pravni fakultet u Beogradu

Edukacije:
- Geštalt terapija i porodične konstelacije – 1998-2001. – mr. Slobodanka Jović
- Transakciona analiza 2001. – Marina Banić
- Psihodrama – 2009-2011. Bojana Glušac
- Reiki master – 2006. - Vujadin MIljanović
- Meditacija i mentalni vid – 2006-2012. - Zoran Gruičić
- Tai Chi Chuan – 2005-2011. - Mario Topolšek
- Isceliteljska metoda Zdenka Domančića - 2013.
- NLP - Momentum Strategies – 2015. - Lidija Marković Rosati


Ja sam međunarodno sertifikovani life coach / savetnik za lični razvoj i mentor, Senior Practitioner Coach and Mentor (Accreditation Ref-Nr: EIA20192775) kod Evropskog saveta za mentoring i koučing (EMCC), i radim po njihovim etičkim normama i pravilima o poštivanju različitosti.

Koučing i Mentoring Asocijacija Srbije
Sertifikovani sam mentor i kouč u prvom nacionalnom udruženju profesionalaca - Koučing i Mentoring Asocijacija Srbije, čiji sam osnivač i član Upravnog odbora.

Akreditovani sam kouč Nacionalnim sertifikatom Udruženja za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije - UPSKS
(Sertifikat broj ED 28041966-23032021 K)

Član sam EMCC volonterske zajednice u misiji podizanja svesti i kvaliteta u svim oblastima života, inkluziji svih vrsta i na svim nivoima, i buđenju istinske Ljubavi i empatije među ljudima.

Ivana Kuzmanović PR

Agencija za edukaciju New Level
Beograd

Agencija za privredne registre:
Matični br: 65011123
PIB: 110808038

Osnivač: Ivana Kuzmanović


Centar za razvoj zdravlja znanja i blagostanja - Ivana kuzmanovic
Osnivač i izvršni direktor

Centar za razvoj Zdravlja, Znanja i Blagostanja
Beograd

Centar se bavi ostvarivanjen ciljeva u oblasti unapređenja psihičkog i fizičkog zdravlja, edukacije u oblasti razvoja emocionalne pismenosti, komunikacije, međuljudskih odnosa i vaspitanja i podizanja svesti i kvaliteta života kroz pojmove emocionalnog i duhovnog blagostanja, kao i boljeg korišćenja unutrašnjih i spoljašnjih resusrsa i njihovog povezivanja.

Agencija za privredne registre:
Matični br: 28278616
PIB: 111367303


Moja sestra o meni:

Pridošla na svet jedne predpraznične večeri nekog beogradskog aprila u godini vatre. Klasično školovanje klasično izbegavala da ga nadoknadi po nahođenju. Osvaja svet naširoko, trudeći se da ga zabavi. Pre svih staje na svoje noge, posle redovnih počinje da misli ozbiljno. Zauzima kancelarije fakulteta i podijume klubova u trendu. Bivala maneken, menadžer, kelner, pa i dipl, glumica, novinar, pevačica. Mahom radila šta je htela, pa i napisala knjigu.

Beleška o autoru u mom prvom romanu "Lemurova ljubav", 2007.

Gordana Šuvak, glumica, profesor