Događaji

Porodičan dan – koristan i radostan 2019

Beograd, 21. novembar 2019.

Manifestacija “Porodičan dan – koristan i radostan” održana je u beogradskoj opštini Vračar, u organizaciji Centra za razvoj zdravlja, znanja i blagostanja čiji je osnivač Ivana Kuzmanović, pisac, mentor i kouč.

Mališani su se radovali slatkišima, balonima, kreativnim radionicama i mađioničaru, dok su roditelji imali jedinstvenu priliku da na jednom mestu čuju predavanja vrhunskih stručnjaka iz oblasti psihologije, pedagogije, logopedije, psihoterapije, muzikoterapije, kreativnih veština i relaks programa.

Zvuci klavira i violine pomešani sa dečjim smehom i grajom punili su prostorije Opštine sve do kasnih večernjih sati, a za to vreme roditelji su dobili korisne informacije, uvide i poruke o tome kako da njihova porodica ostane ili postane ono što ona i treba da bude: mesto sigurnosti, bliskosti, podrške, razvoja i ljubavi. Opširnije...

Dečji POP-UP festival u Srbiji 2018

Beograd, 20. novembar 2018.

POP-UP festival za razvoj emocionalne inteligencije (EQ) dece i svih onih koji rade sa decom i vole decu, održava se na inicijativu i prema konceptu organizacije Six Seconds u saradnji sa UNICEF u više od 150 država, a 20. novembra 2018. na Međunarodni dan deteta, prvi put je održan i u Srbiji!

U organizaciji moje Agencije za edukaciju “New Level”, Gradske opštine Savski venac, Dečijeg kulturnog centra “Majdan” pokrovitelja i velikog broja sjajnih volontera, priređen je dečiji EQ festival u Beogradu. Posetilo ga je više od 300 dece, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.

Vidimo se opet u novembru 2019. godine.

Opširnije...

Promocija VOLIM u Novom Sadu

Novi Sad, 28. mart 2011.

Atmosfera u Radio Cafe-u u Novom Sadu: topla i nesputana razmena Ljubavi i iskrena podrška autentičnom ispoljavanju svake od stotinak duša. Predstavljanje nove knjige Ivane Kuzmanović “Od kada sam se zavolela – VOLIM” bio je nesvakidašnji događaj kojI su neki pratili sa osmehom, a neki sa suzama koje su označavale da je svaka pisana i izgovorena reč pogodila pravo u metu: otvorenu, ranjivu ljudsku dušu. Govorilo se o Ljubavi, bliskosti, buđenju svesnosti i povezanosti među ljudima.

Ova studija o Ljubavi predstavlja pragmatičnu duhovnost, uspešan pokušaj da se znanje i iskustvo ponude kao praktična pomoć drugima.


Književno veče u Petrovcu na Mlavi

Petrovac na Mlavi, 23. februar 2011.

U gimnaziji „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi Ivana Kuzmanović predstavila je svoju novu knjigu „Od kada sam se zavolela – VOLIM“ a potom odgovarala na pitanja čitalaca.

Direktorka biblioteke, Danijela Božičković, i sama autor priča i romana, sa Ivanom Kuzmanović vodila je nadahnut i neuobičajen razgovor, zbog kojeg je promocija trajala skoro dva sata. Na samom početku večeri, dva mlada nadarena glumca, Milutin Bogunović i Nikola Paunović, pročitali su odlomke knjige čime je otpočela, po svemu posebna i dirljiva najava književnice čija su dela i celokupan rad posvećeni Ljubavi.


Nova knjiga pred čitaocima

Beograd, 14. februar 2011.

Potpisivanje nove knjige Ivane Kuzmanović “Od kada sam se zavolela – VOLIM”, održano na Dan ljubavi, 14. februara, bilo je pomerisrca i to u oba značenja – i po meri, a i pomeralo je. Sama autorka upravo je to i naglasila u obraćanju gostima kluba-knjižare “Delfi” rekavši “da svaki susret, svaka razmena i prepoznavanje dobijaju svoj puni smisao tek ukoliko nas pomere, ukoliko pokrenu naše kretanje, inspirišu nas i učine makar malo srećnijim i boljim ljudskim bićem nego što smo do tada bili”.

Više od dvestotine posetilaca na trenutak je postalo učesnikom Susreta pomerisrca kada je Ivana Kuzmanović otvorila pitanje ljubavi prema samom sebi, kao i pitanje koje je zamolila da svi ponesu svojim kućama i dobro promisle o tome: “Da li je postizanje sopstvene sreće izraz ljubavi prema bližnjima?”.

Jer, za Ljubav je ponekad dovoljno otvoriti svoje srce, dopustiti ranjivosti da se ispolji, dozvoliti očima da zasuze i raširenih ruku dočekati iskrene reči sagovornika. Sagovornika – sapatnika – saputnika…. Osećaj pripadnosti i sličnosti uprkos razlikama za svačiju dušu deluje negujuće i lekovito.