Centar za razvoj Zdravlja, Znanja i Blagostanja

Zdravlje, Znanje i Blagostanje za bolju budućnost

Beograd, 21. novembar 2019.

Centar za razvoj zdravlja, znanja i blagostanja se organizuje i svoje delatnosti obavlja i predviđa u pravcu podizanja svesti o međusobnoj povezanosti psihološkog i fizičkog zdravlja, edukacije i savremenih naučnih saznanja u oblasti zaštite zdravlja i celokupnog blagostanja koji je preduslov za angažovanje svih potencijala za život kojim je svaki čovek darivan.

Podizanje svesti odvija se u različitim aspektima i sa različitim ciljnim grupama, koje su takođe uvezane i povezane u celinu zajednice i bez čijeg interakcijskog delovanja nema uspešne i napredne zajednice.

Misija ovog centra za razvoj je unapređenje životne sredine, zdravlja nacije, kvaliteta života dece i omladine, razvoj empatije i smanjenje nasilja u porodici i među vršnjacima, podizanje motivacije i unutrašnjih resursa ka postizanju ciljeva, unapređenje komunikacije i saradnje među ljudima.

Ova humana i razvojna misija ostvaruje se kroz posebne projekte, radionice, seminare, interaktivna predavanja, treninge, tribine i štampane materijale i publikacije.

Centar raspolaže spoljnim i unutrašnjim resursima, kadrovima koji su direktno obučeni i sertifikovani za rad na ostvarenju ovih ciljeva, a to znači da uključuje rad stručnjaka u oblasti ljudskih resusrsa, pedagogije, psihologije, poslovne psihologije, komunikologije, književnosti i umetnosti, motivacije i drugo.

Centar za razvoj Zdravlja, Znanja i Blagostanja raspolaže potrebnim materijalima, priručnicima, literaturom i drugim tehničkim pomagalima potrebnim za izvođenje projekata, kao i sredstvima za sprovođenje monitoringa i evaluacije.

Ideja o osnivanju i aktivnostima ovog Centra proistekla je iz analize i zapažanja o uzrocima najčešćih izvora bolesti, depresije, nezadovoljstva, frustracija, konflikata i drugog u našoj zemlji, među različitim strukturama, a najviše među decom, omladinom i u okviru porodice čija uloga kao da slabi paralelno sa tehnološkim razvojem. Zbog toga sam svoje formalno obrazovanje u poslednjih tri godine upotpunila znanjima u oblasti ličnog razvoja, ljudskih resursa, emocionalne inteligencije i komunikacije i dobila zvanje sertifikovanog trenera ličnog razvoja po EETT tehnici (Emocionalni i Energetski Trening i Transformacija). Svoja znanja kontinuirano usavršavam i povezujem se sa centrima ovog tipa u regionu i svetu.

Osnivač i izvršni direktor Centra je Ivana Kuzmanović.

Neki od projekata Centra:

- Emocionalni razvoj dece i omladine

- Senzibilnost kao snaga

- Psihološki imunitet i rezilijentnost

- Ljubavlju i razumevanjem protiv nasilja u školama

- Nove tendencije u vaspitanju i pozotivna disciplina

- Umeće komunikacije

- Ciljevi, strategije i motivacija

- Upravljanje emocijama

- Poreklo besa i njegova kontrola

- Povezivanje i umrežavanje – budućnost poslovnog napretka

- Smisao i svrha

- Doprinos zajednici kao jedna od osnovnih ljudskih potreba

- Šta znači živeti zdravo

- Ekologija svesti

- Životna sredina i pojedinac... I mnogi drugi.

Porodičan dan – koristan i radostan 2019

Beograd, 21. novembar 2019.

Manifestacija “Porodičan dan – koristan i radostan” održana je u beogradskoj opštini Vračar, u organizaciji Centra za razvoj zdravlja, znanja i blagostanja čiji je osnivač Ivana Kuzmanović, pisac, mentor i kouč.

Mališani su se radovali slatkišima, balonima, kreativnim radionicama i mađioničaru, dok su roditelji imali jedinstvenu priliku da na jednom mestu čuju predavanja vrhunskih stručnjaka iz oblasti psihologije, pedagogije, logopedije, psihoterapije, muzikoterapije, kreativnih veština i relaks programa.

Zvuci klavira i violine pomešani sa dečjim smehom i grajom punili su prostorije Opštine sve do kasnih večernjih sati, a za to vreme roditelji su dobili korisne informacije, uvide i poruke o tome kako da njihova porodica ostane ili postane ono što ona i treba da bude: mesto sigurnosti, bliskosti, podrške, razvoja i ljubavi. Opširnije...

Dečji POP-UP festival u Srbiji 2018

Beograd, 20. novembar 2018.

POP-UP festival za razvoj emocionalne inteligencije (EQ) dece i svih onih koji rade sa decom i vole decu, održava se na inicijativu i prema konceptu organizacije Six Seconds u saradnji sa UNICEF u više od 150 država, a 20. novembra 2018. na Međunarodni dan deteta, prvi put je održan i u Srbiji!

U organizaciji Centra za razvoj Zdravlja, Znanja i Blagostanja, moje Agencije za edukaciju “New Level”, Gradske opštine Savski venac, Dečijeg kulturnog centra “Majdan” pokrovitelja i velikog broja sjajnih volontera, priređen je dečiji EQ festival u Beogradu. Posetilo ga je više od 300 dece, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.

Vidimo se opet u novembru 2019. godine.

Opširnije...

Predavanja u beogradskim opštinama

Beograd, 2018-2019.

Tokom 2018. i 2019. godine, u okviru redovnih aktivnosti Centra za razvoj Zdravlja, Znanja i Blagostanja, održala sam i dvadesetak predavanja u beogradskim opštinama Vračar i Savski Venac pred oko 5.000 posetilaca i velikim brojem ljudi koji su ova gostovanja pratili putem prenosa uživo na društvenim mrežama.

Neke od tema bile su:

- Psihološki imunitet i kako ga ojačati

- Moj partner i ja - kako birate?

- Razumevanje, saosećajnost i opraštanje: čin ljubavi

- Slobodni i srećni

- Žrtve i nasilnici, delovi istog skripta - Ljubav protiv nasilja

- Prepreke na putu ličnog razvoja

- Ovo sam ja i dobro je tako

- Slobodni i srećni – pravo da budemo

- Životne krize i energetske blockade

- Emocionalno nasleđe i kako živeti s tim

- Muško-ženski odnosi

- Ljubomora i zavist

- Emocije i šta s njima

- Lične moći i sloboda izbora...

Promocija VOLIM u Novom Sadu

Novi Sad, 28. mart 2011.

Atmosfera u Radio Cafe-u u Novom Sadu: topla i nesputana razmena Ljubavi i iskrena podrška autentičnom ispoljavanju svake od stotinak duša. Predstavljanje nove knjige Ivane Kuzmanović “Od kada sam se zavolela – VOLIM” bio je nesvakidašnji događaj kojI su neki pratili sa osmehom, a neki sa suzama koje su označavale da je svaka pisana i izgovorena reč pogodila pravo u metu: otvorenu, ranjivu ljudsku dušu. Govorilo se o Ljubavi, bliskosti, buđenju svesnosti i povezanosti među ljudima.

Ova studija o Ljubavi predstavlja pragmatičnu duhovnost, uspešan pokušaj da se znanje i iskustvo ponude kao praktična pomoć drugima.


Književno veče u Petrovcu na Mlavi

Petrovac na Mlavi, 23. februar 2011.

U gimnaziji „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi Ivana Kuzmanović predstavila je svoju novu knjigu „Od kada sam se zavolela – VOLIM“ a potom odgovarala na pitanja čitalaca.

Direktorka biblioteke, Danijela Božičković, i sama autor priča i romana, sa Ivanom Kuzmanović vodila je nadahnut i neuobičajen razgovor, zbog kojeg je promocija trajala skoro dva sata. Na samom početku večeri, dva mlada nadarena glumca, Milutin Bogunović i Nikola Paunović, pročitali su odlomke knjige čime je otpočela, po svemu posebna i dirljiva najava književnice čija su dela i celokupan rad posvećeni Ljubavi.


Nova knjiga pred čitaocima

Beograd, 14. februar 2011.

Potpisivanje nove knjige Ivane Kuzmanović “Od kada sam se zavolela – VOLIM”, održano na Dan ljubavi, 14. februara, bilo je pomerisrca i to u oba značenja – i po meri, a i pomeralo je. Sama autorka upravo je to i naglasila u obraćanju gostima kluba-knjižare “Delfi” rekavši “da svaki susret, svaka razmena i prepoznavanje dobijaju svoj puni smisao tek ukoliko nas pomere, ukoliko pokrenu naše kretanje, inspirišu nas i učine makar malo srećnijim i boljim ljudskim bićem nego što smo do tada bili”.

Više od dvestotine posetilaca na trenutak je postalo učesnikom Susreta pomerisrca kada je Ivana Kuzmanović otvorila pitanje ljubavi prema samom sebi, kao i pitanje koje je zamolila da svi ponesu svojim kućama i dobro promisle o tome: “Da li je postizanje sopstvene sreće izraz ljubavi prema bližnjima?”.

Jer, za Ljubav je ponekad dovoljno otvoriti svoje srce, dopustiti ranjivosti da se ispolji, dozvoliti očima da zasuze i raširenih ruku dočekati iskrene reči sagovornika. Sagovornika – sapatnika – saputnika…. Osećaj pripadnosti i sličnosti uprkos razlikama za svačiju dušu deluje negujuće i lekovito.