Life Coach Ivana Kuzmanović, vaš savetnik za lični razvoj

Potpuno energetsko napajanje duše i tela – Total Retreat Gostoljublje 2019
26/04/2019
Vitalna energija ljutnje
24/10/2019
Prikaži sve

Life Coach Ivana Kuzmanović, vaš savetnik za lični razvoj

Koučing, odnosno Life Coach, omogućava prevazilaženje problema, usmeren je ka ostvarenju željenih ciljeva, zadovoljenju potreba i ličnom razvoju. U ovom procesu ostvaruju se svi potencijali čoveka, a koje često nije ni svestan da poseduje.

Bilo da je reč o partnerskom odnosu, profesionalnim preprekama, manjku samopouzdanja, anksioznosti ili osećaju besmisla, klijent kroz koučing proces doživljava promenu. A ta promena minus pretvara u plus, neuspeh u uspeh, a nezadovoljstvo u ispunjenost i radost življenja.

Upravo to su doživeli moji klijenti. Sa njima sam radila kao Life Coach, koristeći individualne pristupe i strategije, pružajući im onaj osećaj “kod kuće” kada smo skupa, i osećaj “dobro u svojoj koži” kada su bilo gde.

Sa tog mesta, ostvarivali su svoje ciljeve.


Zašto vam treba Life Coach?

– Osećate se nezadovoljno, bezvoljno, prazno?
– Odnosi sa onima do kojih vam je najviše stalo izvor su problema umesto prijatnosti?
– Imate utisak da se vrtite u začaranom krugu i da ponavljate iste greške?
– Ljubomora vas guši?
– Anksioznost je sve prisutnija?
– Manjak samopouzdanja i osećaj nedovoljne lične vrednosti?
– Pitate se, otkud toliko nepravde u vašem životu?
– Znate da možete više i bolje?
– Ne napredujete u poslu, a želeli biste?
– Svesni ste prolaznosti života i želite da ga udahnete punim plućima?
– Želite da iskusite spokoj, mir u duši i lakoću življenja?


Sve ovo, i još mnogo toga mogu biti vaši razlozi da uz pomoć stručnjaka, Life Coach sa ogromnim ličnim i profesionalnim iskustvom prevaziđete zastoje, otkočite blokirano, promenite ono što ne želte i osetite svoju ličnu moć i lepotu bivanja.

Najveći greh je ne iskoristiti talente kojima smo darivani
(Jevanđelje po Mateju 25:14-30).

Zato ih iskoristite: zbog sebe, zbog svih koje volite, zbog Života!

Želite da radite na ličnom razvoju

Čovek se, kao biće navike i inercije, pokreće uglavnom kada je pritisnut nekom nevoljom. Mudrost je ne čekati trenutak da morate već iskoristiti što možete: što možete više, drugačije, bolje, kreativnije, opuštenije, organizovanije, posvećenije, temeljnije, slobodnije…

Vi birate gde je granica i u kom pravcu ćete ići.

Za sve koje zanima usavršavanje, lični razvoj i napredak na svim poljima, na pravom ste mestu. Jer, svesnosti i ljubavi nikada ne može biti previše.

Možda vi i znate da letite ali još niste probali na sve moguće načine.

M. Antić


Šta možete da očekujete?

Šta god da je povod vaše odluke da me pronađete, srešćete se sa razlozima, uverenjima i emocijama koje su sastavni deo vašeg obrasca. I baš to je ono što će se promeniti.

Dugi niz godina bila sam i sama u potrazi za onim što vam sada, kao Life Coach nudim na jednom mestu:

– Opuštenost i osećaj bliskosti u ambijentu koji vas relaksira;
– Razumevanje i sloboda da budete baš ono što jeste;
– Obostrano poverenje i prihvatanje koje je preduslov uspešnog odnosa i koučing procesa;
– Veliko lično iskustvo i kreativnu empatiju;
– Temeljno i sveobuhvatno znanje iz oblasti psihologije, savetništva, koučinga, reikija i rada sa energijama;
– Podršku između sesija i praćenje napretka;
– Diskreciju i bezbednost; osećaj da ste “konačno na pravom mestu”;
– Rast, razvoj, promene, uspehe i samoaktuelizaciju;
– Kouča pod redovnom supervizijom i u kontinuiranom napretku;
– Primenu internacionalnih strategija, inovacija i dostignuća na polju koučinga, savetništva i mentorstva.


Iskustva mojih klijenata

“Pre nego što sam upoznala Ivanu, patila sam od anksioznosti, paničnih napada i niskog samopouzdanja. Slušajući moje beskrajne priče, postavljajući sjajna pitanja i pružajući osećaj sigurnosti i bliskosti, Life Coach Ivana mi je omogućila da upoznam svoju ličnu moć i vrednosti.
Dala mi je potrebne alate i znanja da otpustim svoje strahove, mržnju, stid i ljutnju koju sam dugo čuvala u sebi i zbog kojih sam počela da gubim zdravlje.
Nežno i brižno, a ipak odlučno i jasno, Ivana mi je pomogla da se vratim na put kojim sam nekada davno odlučila da idem.
Hvala ti draga Ivana.”
Dragana Bjelan, 37 godina

“Mnogo sam dobila kroz koučing sa Ivanom.
Motivisala me je da otkrijem šta zaista želim u životu i emocionalno i profesionalno. Rezultat toga je da ostvarujem jedan po jedan cilj, ali što je važnije – osećam se bolje nego ikad.
Ovo iskustvo sa Ivanom Kuzmanović od srca preporučujem svima.”
Ana Vlaisavljević, 28 godina

“Ono što najviše volim kod Ivane jeste njena autentičnost i hrabrost da svoja bolna iskustva deli. Što se nikada ne predstavlja drugačijom, niti boljom od nas, njenih klijenata.
Njena ljubaznost, nežnost i podrška su ono što je najviše doprinelo mom isceljenju. Nesebična je u deljenju znanja i mudrosti i uvek pronađe pravi način da ih prezentuje.
Ivana je poseban, jedinstven, izvanredan kouč.”
Bojana Bogdanić, 43 godine

“Povratio sam samopouzdanje i prestao da budem strog i kritičan prema sebi. Prihvatio sam sebe onakvog kakav sam. I gle, iznenadio se: baš sam ok lik. Ukratko – hvala ti Ivana!”
Boško Nikolić, 52 godine

Ivana je pronalazač talenata, iznedrivač onog najboljeg u nama, prepoznavač vrednosti i neiskorišćenih potencijala.
Ona vidi senku, dopušta joj da postoji i da se integriše u super moć…”
Marina Vučković, 30 godina

“Konačno sam  počela da poštujem sebe, da kažem i da i ne. Komuniciram sa manje stresa i umem da se opustim. Otkrila sam nova interesovanja. Pobedila strahove i naučila kako da se nosim sa svim svojim izborima. Uvidela sam da na izbore imam prava, šta više da je to naše osnovno ljudsko pravo a ujedno i odgovornost.
Ivana me je, kao iskusan Life Coach, suptilno, sa mnogo ljubavi i razumevanja vodila kroz ovaj proces upoznavanja i prihvatanja sebe.”
Violeta Stijović, 51 godinu

“Na našim sesijama osećam poverenje prema Life Coach -u i na dobrom sam putu da postignem svoje ciljeve. Ivana je u stanju da prepozna i razume moje probleme. Sa visokim nivoom senzibiliteta za klijenta sposobna je da pomogne da se taj problem otkrije i nakon toga vrlo uspešno reši. Nakon njene seanse moja su osećanja jasnija i moja percepcija o problemima je veća.
Ključevi individualnog poboljšanja su svakodnevni rad, disciplina i sagledavanje ciljeva i tema koje postavljamo kao prioritet. Usredsređena sam na korišćenje alata koje mi je dodelila moj trener Ivana i na prepoznavanje situacija koje tretiramo (strahovi, nisko samopouzdanje, poverenje, tolerancija, empatija…).
Nastavićemo sa sesijama do ostvarenja ciljeva, a to su sreća i ljubav prema nama samima što daje mogućnost da budemo dobri za druge.”
Aleksandra Radulović, 44 godine

Kako funkcioniše naša saradnja, Klijent – Life Coach?

Veliki broj klijenata upozna me pre nego što me uživo sretne kroz moja dela: romane i publicistiku i oblasti popularne psihologije objavljene još od 2007. godine. Tu su i brojne radionice i predavanja u opštinama, na festivalima, sajmovima, u kompanijama.

Ako ste pak, za mene čuli od prijatelja ili me pronašli putem interneta, tražeći Life Coach -a, slobodno zakažite susret putem skajpa da se, kako kažu, “osetimo”. Petnaestak minuta obično je dovoljno da se odlučite za zakazivanje prve sesije.

Klijenti se različito ponašaju pri prvoj sesiji. Neko ne zna šta bi pričao, neko ne može da se zaustavi. Ne brinite – ja sam tu: da vas podstaknem ili prekinem kako ne biste trošli svoje plaćeno vreme u širinu.

Poverenje sam sa svima uspostavila iznimno brzo. Iskreno, to je dar od Boga. Do polovine života otvorenost je bila moja kob i obijala mi se o glavu. Od polovine, uživam u ovom talentu da osetim bliskost i energetsku protočnost bez zadrške i bojazni.

Broj potrebnih sesija i dužina trajanja koučing procesa su individualni. Ono što predstavlja minimum jeste 6 termina.

Ne postoje instant tehnike niti promene preko noći. Da li verujete onim reklamama – do idealne težine i izgleda za samo sedam dana? Nemojte onda ni kada je mnogo suptilnija stvar u pitanju – Duša.

Sa klijentima radim uživo (u Beogradu) ili online, putem Zoom,Skype, WhatsApp na srpskom ili engleskom jeziku. U početku nisam volela skajp… Sada znam da što se efektivnosti i kvaliteta rada tiče – nema razlike.

Dinamika sesija je uobičajeno jednom nedeljno u početku. Dinamiku određuje klijent shodno svojim potrebama i mogućnostima.

Između sesija imate moju podršku putem mejla. Dobijate zadatke, vežbe i alate čijom primenom se postiže željeni rezultat.

Takođe, na raspolaganju vam je literatura, video snimci i filmovi koje preporučujem nakon što sam se u njihovu delotvornost i inspirativnost uverila.

Koučing je moja strast.

O meni

Oduvek sam tražila odgovore koji bi smanjili napetost u ramenima, bol u stomaku i patnju u duši.

Prvo sam bila klijent, potom edukant, a par decenija nakon toga – pisac i edukator.

Kada je koučing (coaching) u pitanju ovo je prirodan sled. Jer, kada konačno pronađeš odgovore, jedino što želiš jeste da drugima olakšaš put. Da podeliš znanje, da razumeš stradanje, da pružiš utočište, podršku i ljubav.

Zato sam postala koučLife Coach.

I reiki majstor, savetnik za lični razvoj i edukator. Takođe sam i autor jedine koučing tehnike koja objedinjuje psihološki, koučing i energetski pristup – Emocionalna i Energetska Transformacija  – EET.

Mnogo je sertifikata i diploma kojima bih mogla da popunim praznine na zidu. Ali, ja volim praznine. I zato se na mom zidu nalazi dosadašnja kruna prethodnih edukacija, profesionalne koučing prakse i ličnog razvoja – akreditacija Evropskog saveta za mentoring i koučing (EMCC) visoke, Senior pozicije.

Naravno, posedujem i Nacionalni sertifikat za akreditovanog kouča, izdat kod Udruženja za prihoterapiuju, savetovanje i koučing Srbije.

Ne brinite, neću stati. Zameniću je Masterom, a potom dalje. Jer, koučing je moja strast. Zato što volim ljude, zato što volim Sebe i zato što verujem u Buđenje koje je zahvatilo Planetu. Ko stane, kreće unazad, takvo je vreme došlo.

Svoju profesiju obavljam u skladu sa Etičkim kodeksom i Pravilima o poštivanju različitosti EMCC, a u skladu sa zakonima Republike Srbije kroz poslovanje moje Agencije za edukaciju “New Level” i Centra za razvoj zdravlja, znanja i blagostanja.

Ivana Kuzmanović - međunarodno sertifikovani Life Coach
Ja sam internacionalno akreditovani mentor i kouč senior kod EMCC.
Koučing i Mentoring Asocijacija Srbije
Sertifikovani sam mentor i kouč u prvom nacionalnom udruženju profesionalaca
Koučing i Mentoring Asocijacija Srbije,
čiji sam osnivač i član Upravnog odbora.
Ivana Kuzmanović - nacionalno sertifikovani Life Coach - akreditovani kouč - Srbije
Ja sam nacionalno akreditovani kouč u
Udruženju za psihoterapiju, savetovanje i koučing Srbije
(Sertifikat br: ED 28041966-23023031 K).
Radim u skladu sa Etičkim kodeksom i Pravilima o poštivanju različitosti EMCC.

Odluka je na vama i vrlo je jednostavna:
ili ćete živeti kao do sada ili ćete nešto promeniti.

Šta god da odlučite – u pravu ste. I jedini odgovorni za svoje izbore.

Bolji život, sreća, spokoj, uspeh, radost i ljubav, zaista zavise od nas samih.

Kada sam, nakon mnogo opiranja i izgovora u ovo konačno poverovala, počela sam da živim punim plućima svoj jedini život.

Ne čekajte sreću, ne čekajte da živite.
(I. Andrić)

Pišite mi (klik na zeleno “dugme” ispod). Predstavite se, napišite na čemu biste želeli da radite, pitajte me šta Vas zanima i predložite termin za prvi sastanak.


Ili mi se javite na telefon u Srbiji: 063 377 869 (može i Viber).

* Life coaching pruža prostor za samoistraživanje uz podršku i smernice koje otvaraju nove mogućnosti i otkrivaju kreativna rešenja za izazovne situacije.

Promenite svoj život u pravcu o kojem ste sanjali i koji, duboko ispod kože, osećate da vam pripada.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *