Dečji POP-UP festival u Srbiji – 2018.

Life coach – trener, saborac ili lovac?
28/09/2018
Ljubav i opraštanje
10/03/2019
Prikaži sve

Dečji POP-UP festival u Srbiji – 2018.

POP-UP festival za razvoj emocionalne inteligencije (EQ) dece i svih onih koji rade sa decom i vole decu, održava se na inicijativu i prema konceptu organizacije Six Seconds u saradnji sa UNICEF u više od 150 država, a 20. novembra 2018. na Međunarodni dan deteta, prvi put je održan i u Srbiji!

U organizaciji moje Agencije za edukaciju “New Level”, Gradske opštine Savski venac, Dečijeg kulturnog centra “Majdan” pokrovitelja i velikog broja sjajnih volontera, 20. novembra 2918. godine priređen je dečiji EQ festival u Beogradu. Posetilo ga je više od 300 dece, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta.

Pogledajte FOTO ALBUM ovde.

Pogledajte VIDEO.

Dečji POP–UP Festival održava se tradicionalno povodom i u čast Međunarodnog dana detata i Konvencije prava deteta, koji predstavljaju temelje za izgradnju sveta u kojem će svako dete moći da raste slobodno, sigurno, i živi ispunjen život. U tom pravcu čovečanstvo se kreće već stotinama godina, ali, nažalost, još je daleko od toga. No, pomaci su napravljeni i rezultati primetni.

Međunarodni dan deteta slavi taj progres, i skreće pažnju svetske javnosti na najvažniji izazov – izgradnju odgovarajućeg društva za život, rast i smeh naše dece. Stvaranje takvog društva nemoguće je bez razvoja emocionalne pismenosti kako kod dece, tako i kod svih onih koji su na direktan ili indirektan način povezani sa njima.

Uvidela sam da je razvoj emocionalne inteligencije dece, sa ciljem njihove slobode, istinskog sazrevanja i prava da budu ono što zaista jesu bez maski i pretvaranja, isto ono što radim kroz Emocionalnu energo terapiju i transformaciju, i isto što već duže od decenije prenosim kroz svoja dela i druge aktivnosti.

Zato sam odlučila da organizujem ovaj prvi EQ Festival Deteta u Beogradu, kojim smo obeležili Međunarodni dan deteta, i započeli jednu masovnu akciju usmerenu ka vrednostima koje donose bolji i srećniji život za sve.

Za bolju i srećniju budućnost sve dece sveta
Za razvoj emocionalne inteligencije dece i omladine
Za poštovanje prava deteta, za ravnopravnost i slobode

U toku Festivala, deca i svi oni koji rade s decom i vole ih – roditelji, vaspitači, učitelji, nastavnici, bake i deke, dobili su priliku da prisustvuju interaktivnim predavanjima o važnosti emocija, o emocionalnoj pismenosti, o ispoljavanju, komunikaciji, jasnoći, povezivanju, blagostanju i pravima deteta. Iskusili su vežbe, tehnike i alate od suštinske važnosti za razvoj emocionalne inteligencije, koja je, sve više postaje jasno, odgovorna za osećaj smisla, životnosti, uspeha i ljubavi u životu svakog pojedinca. Kako je svako učenje lepše i lakše kroz igru, organizvali smo i zabavni program, uz predstavu, muziku, crtaće i slatkiše.

Vidimo se opet u novembru 2019. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *