Jedinstvena tehnika za razvoj i napredak na svim nivoima – Emocionalna i energetska transformacija EET

Kako da sprečite burne i impulsivne reakcije (zbog kojih ubrzo potom zažalite)
19/08/2018
Završili su prvu godinu Seminara EET i ovo su njihovi utisci
09/09/2018
Prikaži sve

Jedinstvena tehnika za razvoj i napredak na svim nivoima – Emocionalna i energetska transformacija EET

Emocionalna i Energetska Transformacija - EET - Ivana Kuzanovic

Emocionalna i energetska transformacija (EET) je sveobuhvatna tehnika koja kombinuje psihološki, koučing i energetski pristup. Namenjena je ličnom razvoju – emocionalnom i duhovnom sazrevanju, maksimalnom korišćenju potencijala, eliminaciji stresa, postizanju psihofizičkog zdravlja, pronalaženju ličnog smisla i svrhe, ostvarivanju ciljeva i prepoznavanju i upotrebi sopstvenih stvaralačkih moći.

Kreirala sam je vođena potrebama savremenog čoveka. Učinila sam to iz pozicije nekoga ko je, pre nego što je postao kouč, godinama bio u ulozi klijenta. Ono što sam dobijala na psihoterapiji nisam na koučingu, i obrnuto. A bilo mi je potrebno. Nadasve, bile su mi potrebne “mindfulness” tehnike, energetska podrška i isceljenje na svim nivoima.

Nakon više od deset godina mog rada sa klijentima nastala je EET kao dinamički, otvoreni sistem vežbi, tehnika, znanja i alata, koja pruža mogućnosti dubokih promena jer ciljano pristupa napuštanju nefunkcionalnih obrazaca, uverenja i navika, uz kontinuiranu energetsku podršku i osnaživanje na svim nivoima. Seminari EET održavaju se uživo putem Zoom platforme i u direktnim susretima u Beogradu ili Podgorici.

Za postizanje unutrašnjeg mira, emocionalne stabilnosti i uspeha

EET je tehnika orijentisana na ličnost klijenta, kako na njenu Personu, tako i na pripadajuću Senku, kako na dete u čoveku, tako i na njegovu sposobnost da sam sebi postane roditelj kakvog nije imao i omogući život odraslom, zrelom i autentičnom Biću (što je ujedno i cilj personalnog razvoja).

U okviru EET-a primenjuju se različite strategije i veštine dubinskog koučinga, pozitivne psihologije, NLP-a, hipnoterapije i meditacije koje se optimalno kombinuju sa isceliteljskim reiki metodama i metodom bioenergije koju je postavio Zdenko Domančić.

Ukratko, to znači da sve promene koje se događaju na emocionalnom nivou moraju biti praćene i podržane energetski i da će svaki korak tokom procesa biti vođen terapeutski. To podrazumeva zaštitnički, negujući i razumevajući pristup. To ne znači dugotrajno prisustvo i vezivanje za terapeuta već prenošenje znanja i pružanje tehnika uz pomoć kojih se terapeutski deo procesa odvija samostalno. Tokom procesa sve više postajemo otvoreni za nove uvide o ljubavi, istini, postojanju, izvoru, zajedništvu, smislu. A sve to nas vodi do transformacije svesti, duhovnog buđenja, onog stanja koje šamanisti zovu pripitomljavanje, budisti prosvetljenje, a hrišćani preumljenje.

U praksi svaka sesija izgleda drugačije. Koučeva (mentorova) intuicija, lično iskustvo i lična posloženost, kao i kreativna empatija od najvećeg značaja su za uspostavljanje poverenja, bliskosti i prepoznavanja. To su glavni preduslovi za uspešan koučing proces. U ovom smislu, EET koučevi biraju se iz redova autentičnih, neposrednih osoba koji su kroz lično iskustvo prolazili svaku od faza procesa emocionalnog i duhovnog sazrevanja. EET mentori su svesni da taj proces traje zauvek. Oni imaju potrebna znanja i veštine, ali i kvalifikacije i potencijale u domenu rada sa energijama.

Sedam generacija je do sada (avgust 2022) završilo Seminare EETpogledajte njihove utiske OVDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *