Knjiga o meni – Jedno pitanje za svaki dan – Petogodišnji dnevnik

Rasplamsavanje – dinamična radionica
13/11/2016
Ivana Kiuzmanović - EET seminar
Seminar – Emocionalna i Energetska Transformacija – EET
21/08/2017
Prikaži sve

Knjiga o meni – Jedno pitanje za svaki dan – Petogodišnji dnevnik

Knjiga o meni je zapravo jedina knjiga o vama. U njoj je 365 pitanja koja vam do sada možda niko nije postavio. Podsetiće vas na trenutke koji su najverovatnije zaboravljeni.

Ovaj poseban dnevnik će vam postepeno stvoriti naviku da budete prisutni, da se pitate, da pronađete odgovor, čujete ga iznutra, zapišete i osetite kakvo značenje taj odgovor ima za vas. Pojedini odgovori će vas vratiti u detinjstvo, neki će vam pomoći da otkrijete svoja uverenja, da prepoznate stavove koje imate, sagledate navike. A postoje i ona pitanja koja će vas prikazati u nekom novom svetlu. Upoznaćete bolje sebe, a upoznavanje je preduslov svake ljubavi, tako da ova knjiga ima nameru da vam pomogne u razvijanju ljubavi prema sebi. Najvažnijoj ljubavi od svih.

Kako je ljubav proces, tako je i Knjiga o meni prilagođena promenama kroz koje prolazimo na životnom putu koji smo izabrali. Na svako pitanje iznova ćete odgovarati pet godina. Zamislite kakva vas iznenađenja, uzbuđenja i otkrića čekaju. Koliko smeha, koliko ponosa i koliko zahvalnosti. Svoj dnevnik sastavljen od trista šezdeset i pet dana i pitanja možete započeti u bilo kom trenutku.

 

Kada Knjiga o meni bude ispunjena, pred sobom ćete imati jedan poseban dokument, istoriju jednog perioda koji više neće biti zaboravljen. Onda je možete odložiti na neko samo vama znano mesto, ili je darovati nekome kome će knjiga o vama biti najveći poklon.

 

Tada započnite novu jer upoznavanje sebe i ljubav nikada ne prestaju.

 

 

 

Preporuke za korišćenje knjige
ili
Kako da od ove knjige uzmete sve što pruža

 

Mudri ljudi kažu da se u našem životu sve vrti oko navika i rituala: neki nam služe i vode nas ka željenom cilju, a drugi, naprotiv, od njih odvlače.

Knjiga o meni može da postane vaš sjajan večernji ritual, onaj poslednji trenutak pred okrepljujući san, trenutak koji uvek pripada vama. Odgovorom na pitanje za protekli dan, makar na trenutak, okrenućete misli ka unutra, ka sebi. Nekada će vaš izbor biti da odgovorite kratko i odložite knjigu; ali moguće je i da vas neka jednostavna pitanja iznenada dotaknu na poseban način i tada ćete poželeti da im posvetite više pažnje. Možda odgovorite opširnije, a možda samo osetite dublje. Ono što je važno jeste da na pitanja odgovorite iskreno.

A sada zamislite kako će uzbudljivo biti naredne godine, pa one tamo, i tako svih pet godina koliko je prostora predviđeno u samo vašoj knjizi o vama. Kako zanimljivo bi danas bilo da znate šta ste mislili, u šta ste verovali, ko je bio pored vas, kako ste se radovali, oblačili, šta ste jeli pre pet godina.

Pored uzbuđenja i zabave ova knjiga vam pruža važan ritual: susret sa sobom pred spavanje i otvaranje ka unutrašnjoj tišini. Pravljenje prostora za snove i simbole da progovore.

Razgovaraćete sa sobom svesno, i istovremeno otvarati nove dimenzije nesvesnog. Upoznavati sebe. Biti svedok. Praviti poređenja. Učiti o sebi. I voleti sebe kroz ove procese upoznavanja i učenja. Što više nešto (nekog) poznajemo, što bliže dotaknemo samu suštinu, to smo više u stanju da prihvatimo i da volimo.A evo i tišine. Preusmerili ste misli, zaustavili buku, sada možete lepo da zaspite.

Još jedna stvar koju će vam ova knjiga omogućiti jeste uvid u vaša ponašanja, misli i emocije tokom kraćeg i dužeg perioda, pa ćete biti u boljoj mogućnosti da sami odlučite šta vam je od toga potrebno a šta ne, i donesete odluku da nešto promenite. Zapazićete i one promene na koje niste uticali svesno već su se dogodile. Razmislite na koji način su uticale na kvalitet vašeg života. Da li su ga unapredile?

Knjiga o meni je jedina knjiga koju ne možete naći ni u jednoj biblioteci niti je možete pozajmiti od prijatelja na čitanje. Ali je zato predivan poklon: sebi samima ili nekom drugom. Popunjena ili prazna, odlučite sami.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *