U poplavi priča o pozitivnim stanjima ova knjiga je pravo osveženje i blago!

Knjige u šake – za bolji život
29/10/2016
Vodič za usklađivanje uverenja i ponašanja sa osećanjima
11/11/2016
Prikaži sve

U poplavi priča o pozitivnim stanjima ova knjiga je pravo osveženje i blago!

U vremenu u kome smo preplavljeni naglašavanjem samo pozitivnih stanja, osećanja i emocija, traganjem za srećom (šta god ona bila) i stavom “svi možemo” sve, “Knjiga ličnih promena” je pravo osveženje i pravo blago.

Napisana jednostavnim jezikom, a pri tome tako duboka. Prava riznica koja ostavlja čitaocu mogućnost da izabere ono što mu je potrebno – misao, pitanje, mudrost. Pokreće na razmišljanje, sumiranje, na promenu. Ostavlja čitaocu mogućnost da izabere ono što mu treba – misao, pitanje, mudrost. Nije uvek sve pozitivno, lepo i lako niti je samo „biti srećan“ svrha našeg boravka na ovom svetu. Ivana Kuzmanović pripremila je za čitaoce vodič za sagledavanje prepreka, putokaze za sticanje uvida, listu korisnih zadataka i sveobuhvatnu podršku za ostvarenje vaše misije u životu, uz radost, učenje, i zahvalnost za sve što nam se dešava.

Ivana Kuzmanović i Slađana Milošević

Ivana Kuzmanović i Slađana Milošević

U delu knjige “Prepreke” analizirane su detaljno unutrašnje prepreke koje nas sprečavaju da živimo smislen život, i to kroz poglavlja: Pojašnjenja, Moj slučaj i Značenje i primena. Autorka je u tom delu potpuno iskreno podelila mnogo toga sa svojim čitateljkama i čitaocima. Time ih je ohrabrila da zapišu svoj „slučaj“ a onda naprave plan za promenu uz odgovore na mnogo “moćnih” pitanja koja se u poglavlju nalaze.

Svako od nas je jedinstven i neponovljiv i svako ima svoju misiju. Takođe, čovek je biće odgovorno za sebe, svoj život ali i za druge. Svi mi imamo mogućnost izbora; u tome je upravo lepota življenja ali i odgovornost za ono što radimo. Deo knjige “Zadaci” pomoći će vam da ostvarite svoju misiju i ohrabrite se da budete „odgovorni“ prema sebi, drugima i životu.

Deo “Uvidi” će vas ohrabriti da uradite ono što je autorki često govorila jedna njena terapeutkinja: “Idi i vidi”. Iskustvo je najbolji učitelj, to je ono u šta ćete se uveriti kroz ovo poglavlje.

Sveobuhvatan prikaz podrške koja je na raspolaganju dat je u poglavlju pod istim naslovom. I ta podrška treba da nas učini zahvalnim, jer nove i smislene stvari mogu se pojaviti u našim životima, samo ako smo zahvalni.

Ova knjiga je koristan „vodič“ jer će vam pomoći u promenama za koje su, kako autorka piše, “potrebne dubina, posvećenost, prisutnost, akcija, napor, strpljenje, hrabrost”. Sigurna sam da ćete se knjizi mnogo puta vratiti jer će vam ona pomoći da osvestite neophodnost sazrevanja i očvršćavanja.

Slađana T. Milošević
Facilitator, Coach, Mentor, Trainer, Lecturer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *