Meditacija za sve

Kako je Life Coach izlečio kralja?
10/10/2016
Reiki je pročišćenje i isceljenje
16/10/2016
Prikaži sve

Meditacija za sve

Meditiram već trideset godina, gotovo svaki dan. To mi donosi unutrašnji mir, stabilnost, snagu da koristim sopstvene potencijale i da mobilišem naročitu unutrašnju energiju koju mogu da podelim s drugima.

Meditacija Ivana Kuzmanović

Vođena meditacija ili meditacija više ljudi na jednom mestu u istom trenutku je najefikasnija.

Instruktor meditacije postala sam 2008. godine.

Podučavam klijente meditaciji koja se postiže kroz usmerenu pažnju, naročite tehnike disanja, molbene meditacije, “meditacije bez meditacije” i sazrevanje Praznine putem vođenih meditacija ili zvučnih vibracija.

Održavam takođe grupne ili individualne seanse vođene meditacije.

Iz sopstvenog i iskustva mojih klijenata znam da se meditacijom veoma uspešno pokreće lična transformacija i ekspanzija uma, da se mobiliše sila za pozitivne promene.

Meditacija je takođe efikasna u samoterapijske i terapijske svrhe. Meditacijom mogu da se preslože moždani šabloni, da se uspešno integrišu telo, misli i duh. Ovo je proces koji nam omogućava da budemo sada i ovde, oslobođeni misli.

Meditaciju sam veoma efikasno “ugradila” u moju metodu Emocionalni energo-trening i transformaciju (EETT).

Na uobičajeno pitanje svojih klijenata: “da li svi mogu da nauče da meditiraju?”, moj odgovor je: “Da!”.

Kao i u svemu drugom rezultat zavisi od vaše volje, namere, predanosti, angažovanosti, discipline, i napokon, dobrog učitelja.

Meditacija je proces svesnog izazivanja i usmeravanja vibratornih, energetskih i materijalnih tokova kod pojedinca.

Za meditaciju se kaže da je to stanje slično dubokom snu, stanje “ne uma” jer se broj mentalnih funkcija smanjuje prilikom snižavanja moždanih talasa, a što dovodi do opuštanja, smirenja i odmora, do stanja u kojem se duh umiri i sabere. Praktikovanje meditacije dovodi do poboljšanja zdravlja, smanjenja anksioznosIvana Kuzmanović Meditacijati, veće prisutnosti, bolje koncentracije, emocionalne i energetske centriranosti.

Duže praktikovanje omogućava uvide na dubljim nivoima, oslobađanje skrivenih potencijala, iskustvo stanja čistog postojanja, a sve to pak predstavlja sjajan teren za unutrašnju transformaciju, dostupnost beskonačnom polju mogućnosti i individualizaciji i sazrevanju Svesti.

Postoji mnogo pristupa, tojest načina za postizanje ovog željenog stanja, pa se tako razlikuju, prema svojim religijskim obeležjima, ili školama različite vrste meditacije ali sve one imaju isti smisao, isti cilj: transcendentalna meditacija, Tai chi (meditacija u pokretu), meditacija uz mantru, meditacija uz zvuke, i druge.

5 Comments

 1. Maja says:

  Krenula sam da radim molbenu meditaciju. Da li nam treba neko i to pokazati i ispricati kako se sta radi? Da li nam treba ucitelj i za to? Vidim da samo vi o tome govorite, nisam nigde vise nasla nesto vise u vezi toga. Hvala unapred na odgovoru.

  • Ivana Kuzmanović says:

   Draga Majo,
   hvala na interesovanju i pitanju u vezi sa meditacijom.
   Molbene meditacije su opisane sa instrukcijama o snižavanju moždanih talasa i određenim molbama u mojoj knjizi “Od kada sam se zavolela – VOLIM”.
   Njih sam naučila od mog učitelja Zorana Gruičića i utkala ih u svoj rad kao i u svoju koučing tehniku Emocionalna energo terapija i transformacija.
   Najbitnije kod meditiranja je istrajnost i otpuštanje želje da se postigne umeće.
   Takođe je važno da se prihvati prisustvo misli i emocija, te da im se svedoči i odoli automatskoj želji da ih sledimo, već vratimo fokus (energiju) na molbu koju smo uputili.
   Ustalite vreme, opuštajte se, dišite i upućujte molbe – i rezultati će Vas iznenaditi.
   Ako Vam ipak zatreba konkretna podrška, slobodno se javite.
   Mnogo sreće i uspeha u svemu!
   Od srca,
   Ivana Kuzmanović

   • Maja says:

    Hvala vam na odgovoru.Imacu u vidu.Sve najbolje vam zelim u profesionalnom i licnom uspehu.

 2. MARIJA says:

  DA LI MEDITACIJOM NESTAJE ANKSIOZNOST?

  • Ivana Kuzmanović says:

   Meditacija predstavlja smirenje uma. Smanjenje broja misli i njihova kontrola utiču na redukciju i kontrolu emocija. To svakako utiče na smanjenje ili prestanak anksioznosti.
   Kroz kontinuirano praktikovanje meditacije dolazi i do osvešćivanja i eliminacije uzroka anksioznosti. I dalje od toga do sazrevanja spokojnog i celovitog uma.
   Moć meditacije je ogromna a od Vas zavisi koliko ćete je upotrebiti.
   Srdačan pozdrav
   Ivana K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *