Nova knjiga pred čitaocima

Knjiga "Od kada sam se zavolela - VOLIM" - Ivana Kuzmanović
Od kada sam se zavolela – VOLIM
21/02/2011
Ivana Kuzmanovic - Petrovac - 23.02.11_2
Književno veče u Petrovcu na Mlavi
25/02/2011
Prikaži sve

Nova knjiga pred čitaocima

Ivana Kuzmanović - Od kada sam se zavolela - VOLIM

Ivana Kuzmanović - Od kada sam se zavolela - VOLIM, 14.02.11.Potpisivanje nove knjige Ivane Kuzmanović “Od kada sam se zavolela – VOLIM”, održano na Dan ljubavi, 14. februara, bilo je pomerisrca i to u oba značenja – i po meri, a i pomeralo je. Sama autorka upravo je to i naglasila u obraćanju gostima kluba-knjižare “Delfi” rekavši “da svaki susret, svaka razmena i prepoznavanje dobijaju svoj puni smisao tek ukoliko nas pomere, ukoliko pokrenu naše kretanje, inspirišu nas i učine makar malo srećnijim i boljim ljudskim bićem nego što smo do tada bili”.

Više od dvestotine posetilaca na trenutak je postalo učesnikom Susreta pomerisrca kada je Ivana Kuzmanović otvorila pitanje ljubavi prema samom sebi, kao i pitanje koje je zamolila da svi ponesu svojim kućama i dobro promisle o tome: “Da li je postizanje sopstvene sreće izraz ljubavi prema bližnjima?”.

Iako su u redu za primerak sa potpisom jedne od najpopularnijih domaćih pisaca mnogi stajali i duže od četrdeset minuta, na licima svih prisutnih bio je primetan osmeh kao i zadovoljstvo što se na Dan ljubavi nalaze na mestu gde se njeno prisustvo moglo intenzivno osetiti. (Pogledajte: Foto album sa potpisvanja nove knjige —>)

Ivana Kuzmanović - Od kada sam se zavolela - VOLIM

Jer, za Ljubav je ponekad dovoljno otvoriti svoje srce, dopustiti ranjivosti da se ispolji, dozvoliti očima da zasuze i raširenih ruku dočekati iskrene reči sagovornika. Sagovornika – sapatnika – saputnika…. Osećaj pripadnosti i sličnosti uprkos razlikama za svačiju dušu deluje negujuće i lekovito.

[youtube]Fl1ZJoDFkPQ[/youtube]

Na potpisivanju Ivaninog novog književnog ostvarenja, za koje autorka kaže da predstavlja esenciju onoga što čitaocima želi da poruči, govorio je i Branko Isaković, kompozitor numera na CD-u “VOLIM” čija je originalna muzika namenjena opuštanju i relaksaciji, kao i uspostavljanju duševnog stanja prijemčivog za osvešćivanje Ljubavi.

Pogledajte još dva videa:
Intervju: Ivana Kuzmanović o novoj knjizi
Atmosfera na potpisivanju u knjižari Delfi

Zoran Stojić – Stojke je uz zvuke gitare otpevao numere “My funy Valentine” i  “Quando, quando”  i time značajno doprineo stvaranju toplog ambijenta.

Stihove Mike Antića, kojeg je uporedila sa čuvenim mistikom Rumijem, kao i odlomak iz knjige, pročitala je autorka.

2 Comments

  1. Mirjana says:

    Kako da dodjem do knjige?Iz Resavice sam i ne mogu je naci nigde u okolini. Unapred hvala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *