Od kada sam se zavolela – VOLIM

Ivana Kuzmanović - Amor porteno
Amor Porteño – preljuba
28/01/2011
Ivana Kuzmanović - Od kada sam se zavolela - VOLIM
Nova knjiga pred čitaocima
22/02/2011
Prikaži sve

Od kada sam se zavolela – VOLIM

„Od kada sam se zavolela – VOLIM“ Ivane Kuzmanović je delom romansirana studija o Ljubavi u kojoj su promišljanja i stavovi podržani primerima i ličnim iskustvom. Pored toga, u knjizi o otkrivanju Staze Ljubavi, kako glasi podnaslov ovog dela (popularna psihologija), data su i praktična uputstva, vežbe i preporuke za kvalitetnije i ispunjenije odnose sa samim sobom i svetom koji nas okružuje.

Uz knjigu ide i poklon – muzički CD sa melodijama za lepo raspoloženje (autor: Branko Isaković, studio Divine Sound), s prijatnom muzikom uz koju se ova knjiga s uživanjem čita.

Ovo je najprodavanija je knjiga u oblasti popularna psihologija u Srbiji!

Na tragu Fromove preporuke da voleti drugog ne može onaj ko ne ume sebe da voli, Ivana Kuzmanović napisala je knjigu… u kojoj duhovito i pitko raskrinkava zablude o ljubavi, vodi preko prepreka na putu ka ljubavi, i konačno, otkriva pomagače na stazi ka ljubavi…” (iz intervjua Blicu, 14.02.2011. —>)

Na Top listi najprodavanijih knjiga u 2011. godini studija “Od kada sam se zavolela – VOLIM” zauzela je 3. mesto, a Redakcija za kulturu i umetnost RTS-a i emisija „Hit Libris“ dodelili su Ivani Kuzmanović za ovu knjigu priznanje Zlatni Hit Liber za 2011.

Pogledajte recenziju >>>>>

Knjigu možete da naručite po ceni od 800,- dinara (plus poštarina) mejlom na: ivana@ivanakuzmanovic.rs (upišite Vašpu adresu i broj telefona).

Ova knjiga objavljena je i na engleskom jeziku, kao klasična knjiga i kao e-knjiga i može da se naruči na amazon.com.

To je Ljubav

Snagu koju u sebi nosimo možemo upoznati tek osvešćivanjem sopstvenih slabosti. Prepoznavanje i prihvatanje slabosti predstavlja polaznu tačku za naše osnaživanje, sazrevanje i uspostavljanje kvalitetnijeg odnosa sa svojim životom i drugim ljudima.

Upravo tako počinje većina poglavlja knjige sa kojom ćete se družiti. Polazeći od dirljivih ličnih iskustava, emocionalnih padova i naizgled bezizlaznih situacija, Ivana Kuzmanović nas, na jedan topao i prisan način, vodi kroz procese transformacije, sve do zaceljenja i postizanja vrhunskog kvaliteta bivanja, odnosno stanja Ljubavi: „To je ona Ljubav kojoj težimo i za koju znamo da mora postojati iako, ponekad, izgleda nestvarna i nedostižna. Ona Ljubav koja je izvor spokoja, radosti, sreće, harmonije i kreacije. Ona koja svemu daje smisao i koja večno traje.“

Težište teksta nalazi se u tački iz koje putevi vode u tri pravca: psihoterapija, duhovnost i iskustvo. To je ujedno i tačka njihovog ukrštanja i spajanja u celinu bez koje nema kvalitetnog i ispunjenog života. Odakle god krenuli na put ličnog razvoja, ne možemo napraviti značajniji pomak ukoliko ne integrišemo ova tri elementa.

Knjiga Od kada sam se zavolela – VOLIM pokriva neke od osnovnih terapijskih faktora jer uliva nadu u postojanje rešenja, daje svest o univerzalnosti iskustva (različite osobe mogu da se prepoznaju u sličnim temama) i podstiče altruizam kroz duboko razumevanje empatije, važnosti opraštanja, neophodnosti upoznavanja sopstvenih i tuđih strahova. Najvažnije, ona daje nove modele ponašanja jer nam veoma često, uprkos želji za promenom, nedostaju uzor i model koje bismo sledili. Uspešno izbegavši mogućnost ulaska u zamku rasprave religijskih dogmi ili verskih opredeljenja, Ivana nas vodi do čiste duhovnosti koju nalazimo u najfi nijem misticizmu celokupne istorije čovečanstva. Esenciju ovoga prepoznajemo kroz tri osnovna principa: Ljubav, kao kvalitet bića po sebi, a ne emocija od nekoga – ka nekome, mudrost, kojom prepoznajemo sopstveno poreklo i osvešćujemo smisao, i snaga da živimo i manifestujemo svesnost o prethodnom. Na liniji ovoga su i sve predložene tehnike koje predstavljaju kombinaciju psihološko-meditativno-molitvenih načina.

Lakoća pisanja i spontano korišćenje humora ovu delom romansiranu studiju o Ljubavi čine pitkom, životnom i dostupnom. Na ovaj način dobijamo ne samo predloge mogućih rešenja, već posredno učimo i šta je to osnova dobrog odnosa i svake promene!

Bojana Glušac
dipl. spec. ped. psihoterapeutkinja i savetnica za lični razvoj i meditaciju

2 Comments

  1. Grujic milena says:

    Da li postoji knjiga “Od kada sam se zavolela” na engleskom?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *