Od kada sam se zavolela – VOLIM

Ivana Kuzmanović - Amor porteno
Amor Porteño – preljuba
28/01/2011
Ivana Kuzmanović - Od kada sam se zavolela - VOLIM
Nova knjiga pred čitaocima
22/02/2011
Prikaži sve

Od kada sam se zavolela – VOLIM

Knjiga "Od kada sam se zavolela - VOLIM" - Ivana Kuzmanović

„Od kada sam se zavolela – VOLIM“ Ivane Kuzmanović je delom romansirana studija o Ljubavi u kojoj su promišljanja i stavovi podržani primerima i ličnim iskustvom. Pored toga, u knjizi o otkrivanju Staze Ljubavi, kako glasi podnaslov ovog dela (popularna psihologija), data su i praktična uputstva, vežbe i preporuke za kvalitetnije i ispunjenije odnose sa samim sobom i svetom koji nas okružuje.

Ovo je najprodavanija knjiga u oblasti popularna psihologija u Srbiji!

Na tragu Fromove preporuke da voleti drugog ne može onaj ko ne ume sebe da voli, Ivana Kuzmanović napisala je knjigu… u kojoj duhovito i pitko raskrinkava zablude o ljubavi, vodi preko prepreka na putu ka ljubavi, i konačno, otkriva pomagače na stazi ka ljubavi…” (iz intervjua Blicu, 14.02.2011. —>)

Ova knjiga najprodavanija je u oblasti popularna psihologija u regionu i to u konkurenciji i stranih i domaćih autora. Knjiga “Od kada sam se zavolela – VOLIM” prodata je do sada u tiražu od gotovo fantastičnih 50.000 primeraka.

Redakcija za kulturu i umetnost RTS-a i emisija „Hit Libris“ dodelili su Ivani Kuzmanović za ovu knjigu priznanje Zlatni Hit Liber za 2011.

Pogledajte recenziju >>>>>

Knjigu možete da naručite po ceni od 1.500,- dinara (plus poštarina) popunjavanjem narudžbenice na ovom LINKU.

Ova knjiga objavljena je i na engleskom jeziku, kao klasična knjiga i kao e-knjiga i može da se naruči na amazon.com.

To je Ljubav

Snagu koju u sebi nosimo možemo upoznati tek osvešćivanjem sopstvenih slabosti. Prepoznavanje i prihvatanje slabosti predstavlja polaznu tačku za naše osnaživanje, sazrevanje i uspostavljanje kvalitetnijeg odnosa sa svojim životom i drugim ljudima.

Težište teksta nalazi se u tački iz koje putevi vode u tri pravca: psihoterapija, duhovnost i iskustvo. To je ujedno i tačka njihovog ukrštanja i spajanja u celinu bez koje nema kvalitetnog i ispunjenog života. Odakle god krenuli na put ličnog razvoja, ne možemo napraviti značajniji pomak ukoliko ne integrišemo ova tri elementa.

Upravo tako počinje većina poglavlja knjige sa kojom ćete se družiti. Polazeći od dirljivih ličnih iskustava, emocionalnih padova i naizgled bezizlaznih situacija, Ivana Kuzmanović nas, na jedan topao i prisan način, vodi kroz procese transformacije, sve do zaceljenja i postizanja vrhunskog kvaliteta bivanja, odnosno stanja Ljubavi: „To je ona Ljubav kojoj težimo i za koju znamo da mora postojati iako, ponekad, izgleda nestvarna i nedostižna. Ona Ljubav koja je izvor spokoja, radosti, sreće, harmonije i kreacije. Ona koja svemu daje smisao i koja večno traje.“

Knjiga Od kada sam se zavolela – VOLIM pokriva neke od osnovnih terapijskih faktora jer uliva nadu u postojanje rešenja, daje svest o univerzalnosti iskustva (različite osobe mogu da se prepoznaju u sličnim temama) i podstiče altruizam kroz duboko razumevanje empatije, važnosti opraštanja, neophodnosti upoznavanja sopstvenih i tuđih strahova. Najvažnije, ona daje nove modele ponašanja jer nam veoma često, uprkos želji za promenom, nedostaju uzor i model koje bismo sledili. Uspešno izbegavši mogućnost ulaska u zamku rasprave religijskih dogmi ili verskih opredeljenja, Ivana nas vodi do čiste duhovnosti koju nalazimo u najfi nijem misticizmu celokupne istorije čovečanstva. Esenciju ovoga prepoznajemo kroz tri osnovna principa: Ljubav, kao kvalitet bića po sebi, a ne emocija od nekoga – ka nekome, mudrost, kojom prepoznajemo sopstveno poreklo i osvešćujemo smisao, i snaga da živimo i manifestujemo svesnost o prethodnom. Na liniji ovoga su i sve predložene tehnike koje predstavljaju kombinaciju psihološko-meditativno-molitvenih načina.

Lakoća pisanja i spontano korišćenje humora ovu delom romansiranu studiju o Ljubavi čine pitkom, životnom i dostupnom. Na ovaj način dobijamo ne samo predloge mogućih rešenja, već posredno učimo i šta je to osnova dobrog odnosa i svake promene!

Bojana Glušac
dipl. spec. ped. psihoterapeutkinja i savetnica za lični razvoj i meditaciju

Knjigu možete da naručite po ceni od 1.500,- dinara (plus poštarina) popunjavanjem narudžbenice na ovom LINKU.


U nastavku prenosimo neke od komentara čitalaca knjige “Od kada sam se zavolela – VOLIM” na sajtu Lagune:

Oduševljena sam!!!
Ovo je knjiga koju bi svako trebao pročitati a pre svega mlade žene koje su na putu samospoznaje!
Već sam naslov knjige vam govori i njenu poruku: zavolite sebe da biste umeli voleti druge, zaljubite se u sebe da biste umeli ljubiti druge. 🙂
Zaista poučna knjiga, pisana jednostavno, sažeto i iskreno tako da je svako razume. Sadrži 4 dela koja obiluju najrazličitijim korisnim temama kao što su: “ljubav boli”, “ljubav je briga”, “ljubav je zaljubljenost”, “ljubav se zaslužuje”, “strah od prepuštanja”, “strah od preljube”, “zahvalnost”, “razumevanje i oprost” i dr.
Mislim da je autorka romana u jednom televizijskom intervjuu rekla da je prof. dr. Vladeta Jerotić pohvalio knjigu. To vam sve govori.
Knjiga analizira brojne aspekte ljubavi, a sve to da bi mi čitaoci došli do univerzalne poruke: da nije ljubav slepa, baš naprotiv – ništa nema jasniji vid nego ljubav … divna knjiga!
Ana A. – 23.09.2017.

Knjigu je sestra uzela u biblioteci i ja sam se samo namrštila misleći da je neki ”ljubić”. Grdno sam se prevarlila. Kada sam krenula da čitam, više nisam mogla da stanem. Otvorila mi je oči za većinu stvari, prosto nema reči kojom bih opisala tu divnoću kazivanja. Završila sam je pre neki dan. I odmah sebi kupila primerak, jer je ovo knjiga koju treba imati, čitati, prisvojiti, pre svega postati prijemčiv za sve što je rečeno i trudiću se da krenem tim putem, putem staze ljubavi.
Sue – 14.06.2015.

Knjiga je fenomenalna. Pročitala sam je za dva dana, i ono što me fascinira, je to, što se na neke pročitane delove, vraćam i po par puta, koliko je sve divno i slikovito napisano.
Preporučujem je, zaista… jer svaka osoba koja je bude čitala, posebno ženska populacija, će u nekom delu – sigurno “poznati i upoznati” sebe.
Lazović Bojana – 14.07.2014.

Ova knjiga došla mi je u ruke baš u vreme kada sam preispitivala sebe šta se dešava sa mojim osećanjem ljubavi prema mojoj srodnoj duši, prema mom zlatu muškom što ga volim najviše na svetu, i zašto je strastven seks u već višegodišnjoj vezi u trenutku ostao bez želje za njim, pa se, iako se volimo istinski, iz čiste ljubavi, pitamo u čemu je problem. Kopala sam da ispliva moja podsvest, jer svesno mi nije davalo odgovore. Knjiga me je osvestila, dala savet da sebe pogledam iz nekog drugog ugla, oslobodila strahova, okitila moje misli nekom divnom lepršavošću, toliko da sam počela da pevušim, a danima mi je u glavi bila neka teskoba.
Od srca je preporučujem, Ivana zna tako lepo da obrazloži o svemu o čemu piše. Slušajte, čitajte, učite, nadgrađujte se, a ja odoh da zagrlim moje zlato muško i kažem mu da i “ljubav diše”. “Nekad smo blizu, nekada daleko, ponekad potpuno spojeni, ponekad je svako sam, danima gorimo od želje, potom je danima nema… I sve je dobro dok je Ljubav u našim srcima”.
Suzana – 06.11.2013.

Knjiga "Od kada sam se zavolela - volim" - Ivana Kuzmanović

Predivna knjiga… zapitajte se koliko verujete u sebe, koliko zapravo poznajete sebe. Bezuslovna ljubav donosi sve, davanje bez očekivanja…
Jacika Petković – 15.12.2012.

Knjigu sam dobila na poklon i oduševljena sam njenom sadržinom, prepuna je saveta, različitih događaja iz života koji su istovremeno primer kako trebamo uvek na prvom mestu buditi, negovati i čuvati svoju ljubav prema najbližima. Iz nje saznajemo i učimo kako pomoću ljubavi možemo pobediti sve prepreke i savladati sve poteškoće u životu koji nije nimalo lak.
Ovu knjigu po meni treba imati svako u svojoj biblioteci i kad god naiđu teški trenuci svako od nas treba se mašiti ove knjige koja će verujem svima nama biti od velike koristi. Sve pohvale spisateljici Ivani Kuzmanović!
Žaklina Cenić – 05.11.2012.

Knjiga koju treba svaka žena nositi sa sobom kroz čitav život kao ličnu “bibliju”. Poklanjam je i preporučam gde god stignem i kada god stignem.
Tatjana – 13.07.2012.

Knjigu sam posudila iz biblioteke, ali pošto sam zaključila da je to knjiga koju treba imati, čim budem mogla kupiću je sebi, ćerki i prijateljicama… ovim redosledom.
Laura – 29.06.2012.

Dok sam čitala knjigu shvatala sam u kakvoj se situaciji nalazim, ali sam tvrdoglavo nastavila po svom i naravno mnogo loše prošla.
Da sam primenjivala ono što sam naučila iz ove knjige uštedela bih sebi vremena, energije i živaca.
Sanja – 08.06.2012.

Divna knjiga koju bi trebalo uvek imati pored sebe, povremeno se vraćati na nju i podvlačiti je. Neka vrsta udžbenika ili priručnima ka srećniji život. Otvorila mi je oči i pomogla u rešavanju mnogih ličnih problema. Mislim da je knjiga namenjena više ženama koje još uvek nisu formirale svoju porodicu, budući da je mali deo prostora posvećen ženi koja je ratrzana između karijere, muža i dece. Bez obzira na zamerku, svjajna knjiga i viiše puta je treba pročitati.
Divna – 16.02.2012.

Odlična knjiga koju treba obavezno pročitati i povremeno, kada zaboravimo neke osnove ljubavi koristiti kao priručnik.
Tanja – 23.12.2011.

Fenomenalna knjiga, za manje od 20 dana pročitala sam je 2 puta čak sam određena mesta podvukla kojima ću se vraćati često. Poučno delo koje te uzdiže i kao da živi tvoj život. Tako me je opustila i ja sam joj se prepustila baš kao što je autorka i poručila.
… – 18.07.2011.

Čitajući ovu knjigu videla sam svoje zablude kada je ljubav u pitanju.
Želela sam da me neko drugi učini srećnom i patila ne shvatajući da sam srećna jer volim. Previše idealizovala svoje ljubavi, sve dok, kao i sama književnica, nisam odlučila, kako ona kaže, da se ja pitam, a ne neko drugi. Da treba prošlosti reći zbogom ako želim da se pomerim.
Često ću se vraćati ovoj knjizi jer daje odgovore na mnoga pitanja koja su me kroz život mučila.
… – 11.07.2011.

Knjigu možete da naručite po ceni od 1.500,- dinara (plus poštarina) popunjavanjem narudžbenice na ovom LINKU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *